בעשור-שניים האחרונים, אנחנו פורחים פריחה בתחום של לימודי הנדסת מכונות, לא מעט צעירים מבקשים להתקבל לתחום זה, בין אם מדובר בלימודי תואר באוניברסיטה או במכללות מקצועיות.
הסיבה לכך היא, שתחום המכונה כל הזמן משתנה ומתפתח כמובן, אנחנו יכולים לראות את זה ביום יום ומי שעובד במפעלים ובתעשיות שונות, יכול לראות את התהליך הזה מתרחש לנגד עיניו, באופן אקטיבי ופסיבי.
בישראל אפשר ללמוד הנדסת מכונות באוניברסיטאות ובמכללות. בעוד שבאוניברסיטאות הדרישות הן מאוד גבוהות וכוללות פסיכומטרי מעל 570, תעודת בגרות מלאה בממוצע של 85, כולל 4 יחידות במתמטיקה, בגרות במגמה ריאלית ועוד. הרי שבמכללות מקצועיות זה לא בהכרח כך. במכללות אפשר להסתפק בממוצע של 70 בבגרות, פסיכומטרי 550, ואין צורך בציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה או בבגרויות ריאליות אחרות.
מה הם תנאי השכר בתחום?
מצד אחד, אנחנו יכולים לראות היצע של צעירים שמבקשים להיכנס אל שוק העבודה, מצד שני צריך לומר, תנאי השכר הם גבוהים מאחר וקיים ביקוש בשוק הישראלי למהנדסי מכונות, יתרה מזו, השוק מתרחב בזכות כניסתן של חברות בינלאומיות.
לכן רמות השכר הן יחסית גבוהות, בשנים הראשונות השכר ינוע סביב 8 אלף בממוצע, לאחר מכן הוא יעלה, ככל שרוכשים יותר ניסיון. הוא יכול להגיע סביב 15 אלף בחודש. צריך לומר שזה תלוי כמובן גם במקום בו עובדים.