אנשים שמתבוננים מהצד ולא מכירים את עולם החקלאות, יכולים לחשוב שאין שום סיבה ללמוד אותו, בטח לא היום במאה ה-21, במאה בו אנחנו ממשיכים ללכת לכיוון של תיעוש כולל מזון תעשייתי, וזונחים את החקלאות הקלאסית ואפילו זו המודרנית.
כמובן שהם טועים. מדינה לא יכולה לתפקד בלי חקלאות, ובשביל לעשות בחקלאות חייבים ללמוד כיצד, לשם כך יש לימודי אגרונומיה. לימודים אשר כוללים את כל מה שקשור לחקלאות, בין אם זה סוגי צמחים, סוגי מזון, פיתוח חקלאי, חקלאות מודרנית וקלאסית, התיישבות חקלאית, השפעות החקלאות על הסביבה ועל האדם, תרופות, כלכלה של חקלאות, ניצול נכון של אוצרות טבע (למשל מים) ועוד.
לימודי אגרונומיה בישראל אפשר למצוא במספר מקומות, למשל בטכניון ובפקולטה לחקלאות ברחובות (שייכת לאוניברסיטה העברית ירושלים), וכן במכללות ברופין ובתל חי. מן הסתם, במקומות הראשונים שציינו תנאי הקבלה הרבה יותר קשים, מדובר על בגרות מלאה, פסיכומטרי מעל 600, אנגלית 5 יחידות, מתמטיקה 5 יחידות ועוד. במכללות לעומת זאת, התנאים הם מעט פחות נוקשים.
תנאי שכר של אגרונום
צריך לומר שיש לא מעט מקומות בהם ניתן ללמוד בסיום לימודי אגרונומיה, בין אם זה במגזר הפרטי ובין אם זה במגזר הציבורי, באקדמיה או בשירות הציבורי. השכר איננו אחיד ומשתנה בהתאם לניסיון וכן למקום בו עובדים. מן הסתם, בשוק הפרטי האופציות הן הרבה יותר מפתות.